Evde sıkılan narın
kabuklarının asla:ATMA
”Gölgede veya 40-50 dereceyi
geçmeyecek ortamlarda kurutarak,
ufaladığımız nar kabuklarını serin bir
yerde saklayalım.
Daha sonra 100 gram kaynamış suya,
2 gram nar kabuğu atarak, yaklaşık 10
dakika kaynatıp suyunu hemen her gün
çay olarak tüketelim. Böylece başta
kanser, kalp ve şeker hastalıkları olmak
üzere pek çok hastalıktan kendimizi
korumuş olacağız.
Hatta çay içmekten üşenirsek,
kurutulmuş ve parçalanmış nar
kabuklarını, kahve çekme
makinelerinde toz haline getirip, bir çay
ya da kahve kaşığı tozu salata, peynir
gibi gıdalarla direk olarak ta
tüketebiliriz.
Özellikle şeker hastaları beta hücrelerini
artıracak bu tozu tüketmeye özel çaba
göstermelidir. Genelde tüm meyvelerde
olduğu gibi narın da en değerli yeri
kabuğudur. Bir ilaç gibi içtiğimiz nar
suyundan arta kalan kabukları da asla
atmayalım ve başta kanser, şeker ve
kalp olmak üzere hemen hemen tüm
hastalıklardan korunalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder