19 Nisan 2015 Pazar
İslami Bilgi Portalı
→ Peygamber Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem buyurdu: "Kabirleri
ziyaret ediniz. Çünkü kabirler size âhireti hatırlatır."(Sünen-i İbn-i
Mâce) " KABİRLERİ ZİYARET EDİNİZ... " Kabir, insanın dünya ile âhiret
arasında meskeni, kıyâmete kadar durağıdır. Bu bakımdan kabirlerin
muhafazasına çalışmalıyız. Zaman zaman da kabirleri ziyârete
gitmeliyiz. Salih kimselerin kabirleri teberrük için ziyaret edilir.
Uzak bir yerde bulunmuş olsalar dahi, bu yolculuğa katlanmak mendubdur.
Peygamber Efendimiz (s.a.v.) "Kabirleri ziyâret ediniz. Çünkü onlar
size âhireti hatırlatır." buyurmaktadır. (Sünen-i İbn-i Mâce) Kabirleri
ziyaret edip ibret almalı, vaktiyle hayatta olan birçok kimselerin
topraklar içinde kalmış olduğunu görmeli, Ahiret âlemini düşünmelidir.
Üç beş günlük dünya hayatı için birtakım günahları işlememeli, hakiki
istikbâli düşünerek gaşet içinde yaşamaktan kurtulmalıdır. Dinimizde
kabirleri ziyâretin usûlü, âdâbı vardır. Kabirleri çiğnemeksizin mezara
yanaşmalı, selam vermeli; Fâtiha, İhlâs, Yâsin-i Şerîf sûrelerini ve
salavât-ı şerîfe okuyup ruhlarına hediye etmelidir. Diğer Müslümanlar
için de okuyup bağışladıktan sonra kendisinin de âkıbetinin bu hale
geleceğini hatırlayarak mahzûn mahzûn çekilip dönmelidir. Kabristanda
gülmek, yemek içmek, lüzumsuz laflar etmek Müslümana yakışmaz.
MUTFAĞIMIZ:.................. SEBZELİ CİĞERLİ PİLAV (5 kişilik)
Malzemeler: 2 su bardağı pirinç, 100 gr. kuzu ciğeri, 25 gr. çam
fıstığı, 1'er tane soğan, yeşilbiber, havuç, 10 gr. kuş üzümü, 1 çay
kaşığı karabiber, 3 çorba kaşığı tereyağı, yarım çay bardağı sıvı yağ,
yarım bağ maydanoz. Hazırlanışı: Ciğer haşlandıktan sonra küçük küçük
doğranır. Pilav yapılacak tavaya tereyağı ve zeytinyağı konulur, fıstık
sararıncaya kadar kavrulur, dört köşe doğranmış havuçlar ve ardından
ciğer kavrulur, pirinç ilave edilerek bir müddet daha kavrulur.
Yemeklik doğranmış biber ve soğan ile karabiber ilave edilir biraz daha
kavrulur. Tuz atılır, su konulur. Piştikten sonra dinlenmeye bırakılır.
Sıcak suda ıslatılmış kuş üzümlerinin suyu süzülür, pilava karıştırılır
ve üzerine maydanoz serpilir. 05 EKİM 2014 Pazar Fazilet Takvimi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder