19 Nisan 2015 Pazar

Bazı Meyveler Ve Sebzelerin Faydaları

Hiç yorum yok:


İncir,hurma,kuru üzüm ve keçi boynuzu gibi meyveler digerlerine göre midede fazla kaldıklarından insanı tok tutar ve besleyicidir.

Armut yeterince yenirse bagırsakları yumuşatır.Sert armut pişirilip ( haşlanıp ) yenilebilir.

Olgun elma, yemek üzerine yeteri kadar yendiginde hazıma yardımcı olur. Elmayı yemekten evvel yemek daha faydalıdır.

Erigin tatlı olanları bagırsakları yumuşatır, ham erigin fazlası mideyi bozar. Mayhoş erigin hoşafı mide ve bagırsaklara iyi gelir.

Şeftali, kabugu soyulmadan yenmelidir.Fazla yenmesi zararlıdır.

Ayva ishali keser,mideye faydalıdır.

Kızılcık iştah açar.

İncir fazla yenırse bagırsakları bozar.Nemli yerlerde tutulan kuru incirin üzeri un-kepek gibi beyazlanırsa yenmesi zararlıdır.

Demirhindi bagırsakları çalıştırıp ateşi düşürür.

Kara dutun olgunu bagırsakları yumuşatır.

Hunnab ( çigde ) kurusu kaynatılırsa gögüs agrılarına yararlıdır.Bagırsak ve mide rahatsızlıklarına iyi gelir.

Ekşi nar şurubu harareti giderir, serinlik verir. Ekşi ve tatlı narı sıkıp suyunu içmek daha faydalıdır.İçindeki sarı perdeleride yemelidir.

Portakalın agızda bir süre tutulması harareti azaltır. Suyuna seker katılarak içilmesi harareti ve agız kurulugunu giderir.

İyi cins kavun-karpuz yaz mevsiminde yenirse vücudu serin tutar,sakinleştirir. Fazla yenirse şişkinlik verip rahatsız eder.

Salatalık vücüdü serinletip yumuşatır.Mevsiminde salatası serinlik verir,iştah açar.

Mısırın hazımı güçtür,Mideyi yordugu için çok yenilmesi şişkinlik ve rahatsızlık verir.

Yemeklerden önce kahve içilmesi hazma yardımcı olur.

Çay idrar sötürücü,mideyi uyarıcı oldugu için,yemeklerden sonra içilmesi hazma yararlıdır.Kahveye göre daha çok tercih edilir.Aşırı içilmesi tansiyonu yükseltir.

Kaynak: Fazilet Takvimi – 10 mayıs – 2009

https://yukarikayalar.wordpress.com/2010/12/

Fotoğraf: Bazı Meyveler Ve Sebzelerin Faydaları  İncir,hurma,kuru üzüm ve keçi boynuzu gibi meyveler digerlerine göre midede fazla kaldıklarından insanı tok tutar ve besleyicidir.  Armut yeterince yenirse bagırsakları yumuşatır.Sert armut pişirilip ( haşlanıp ) yenilebilir.  Olgun elma, yemek üzerine yeteri kadar yendiginde hazıma yardımcı olur. Elmayı yemekten evvel yemek daha faydalıdır.  Erigin tatlı olanları bagırsakları yumuşatır, ham erigin fazlası mideyi bozar. Mayhoş erigin hoşafı mide ve bagırsaklara iyi gelir.  Şeftali, kabugu soyulmadan yenmelidir.Fazla yenmesi zararlıdır.  Ayva ishali keser,mideye faydalıdır.  Kızılcık iştah açar.  İncir fazla yenırse bagırsakları bozar.Nemli yerlerde tutulan kuru incirin üzeri  un-kepek gibi beyazlanırsa yenmesi zararlıdır.  Demirhindi bagırsakları çalıştırıp ateşi düşürür.  Kara dutun olgunu bagırsakları yumuşatır.  Hunnab ( çigde ) kurusu kaynatılırsa gögüs agrılarına yararlıdır.Bagırsak ve mide rahatsızlıklarına iyi gelir.  Ekşi nar şurubu harareti giderir, serinlik verir. Ekşi ve tatlı narı sıkıp suyunu içmek daha faydalıdır.İçindeki sarı perdeleride yemelidir.  Portakalın agızda bir süre tutulması harareti azaltır. Suyuna seker katılarak içilmesi harareti ve agız kurulugunu giderir.  İyi cins kavun-karpuz yaz mevsiminde yenirse vücudu serin tutar,sakinleştirir. Fazla yenirse şişkinlik verip rahatsız eder.  Salatalık vücüdü serinletip yumuşatır.Mevsiminde salatası serinlik verir,iştah açar.  Mısırın hazımı güçtür,Mideyi yordugu için çok yenilmesi şişkinlik ve rahatsızlık verir.  Yemeklerden önce kahve içilmesi hazma yardımcı olur.  Çay idrar sötürücü,mideyi uyarıcı oldugu için,yemeklerden sonra içilmesi hazma yararlıdır.Kahveye göre daha çok tercih edilir.Aşırı içilmesi tansiyonu yükseltir.  Kaynak: Fazilet Takvimi – 10 mayıs – 2009  https://yukarikayalar.wordpress.com/2010/12/ .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
back to top